Jongerenfilms

The Pursuit of Happyness (2006)
Forrest Gump (1994)

Jongerenfilms

Films voor jongeren zijn ook in de maatschappij niet heel onbelangrijk. Eigenlijk is het best een goed om films te kijken. Dit helpt je ook in de ontwikkeling van het leren van je eigen taal als een andere taal. Dat zal je misschien wel helemaal niet zo goed opvallen, maar toch is het echt zo. Niet alleen leesvaardigheid gaat er op vooruit maar ook de woordenschat. Je leert steeds meer woorden kennen en weten wat de betekenis ervan is. Dit is ook zo als je kijkt naar Engelstalige films of series. Je Engels gaat er dan ook net als Nederlands enorm op vooruit. Zowel lezen als luisteren is dit een erg belangrijk en goed proces. Dit is ook zo hetzelfde met het lezen van boeken. Als je veel boeken leest in een jaar zegt men dat je maar liefst 1000 nieuwe woorden per jaar.

Welke film vind je leuk

Maar hoe weet je nou als jongere wat je een leuke film vind? Wat is jouw genre? Dit is namelijk bij iedereen verschillend. Je kan bijvoorbeeld met je vrienden luisteren naar jullie lieveling muziek luisteren, maar het kijken van film kan heel verschillend zijn. Misschien weet je dan ook al wel wat jouw lieveling genre is. Actie, romance, horror, komedie. Er zijn tegenwoordig ook zoveel verschillende soorten thema’s. Ook worden de thema’s bij elkaar toegevoegd waardoor het weer een ander effect krijgt en een ander gevoel krijgt bij het kijken van de film. Iedereen houdt namelijk wel van wat anders.

Dit is hetzelfde met series. Misschien vind je wel dezelfde series leuk als je vrienden. Dit kan namelijk best goed, aangezien je in dezelfde leeftijd categorie zit. Zo kijk jij waarschijnlijk wel dezelfde series met je vrienden. Misschien vind je daarom de series of films die je ouders kijken weer helemaal niks. Terwijl je ze over 10 jaar misschien wel leuk zou hebben gevonden. Dit komt omdat je dan meer volwassen wordt.

Christian Bale Says He Turned Down a Fourth Batman Movie_ 'Let's Not Become Overindulgent'

MEER TE WETEN KOMEN

longwood

Peuter Films

series